Een heerlijk zonnig klimaat, de azuurblauwe zee en de parelachtige stranden. Wie droomt er niet van? Curaçao heeft het allemaal, een stukje Nederland in de tropen, een gastvrij en altijd in het zomer eiland. Curaçao is het grootste eiland van de Nederlandse Antillen. Nederlands is de officiële taal. Vanwege de ligging, wind, 60 km voor de Zuid-Amerikaanse kust lijdt het eiland niet onder de orkanen. De gemiddelde luchttemperatuur is 28 graden Celsius en de temperatuur van het zeewater is 27 graden Celsius. Het ideale klimaat voor vakantie of om te overwinteren.

Curaçao is gemakkelijk bereikbaar vanaf luchthaven Schiphol. Er gaan dagelijks vluchten van Schiphol naar Curaçao. Na een vlucht van 9 uur komt u aan op de nationale luchtvaven Hato.

De verschillende culturen worden weerspiegeld in de bijzondere architectuur (de landhuizen van de voormalige plantage-eigenaren). Veel van deze huizen zijn prachtig gerestaureerd en zijn zeker een bezoekje waard. De hoofdstad van Willemstad heeft vele historische gebouwen en is niet voor niets op de werelderfgoedlijst van UNESCO geplaatst. U kunt gaan winkelen in Willemstad en er zijn vele goede en leuke restaurants, waar u kan genieten van het diner na een dag vol indrukken. De zeehaven van Willemstad wordt regelmatig bezocht door cruiseschepen. Een echte attractie te zien vanaf een terras op de Handelskade.

Naast de levendige drukte van Willemstad, heeft Curaçao een prachtig en ongerept achterland. Natuurliefhebbers kunnen genieten van de bijzondere fauna en flora. Voor duikliefhebbers zijn de prachtige koraalriffen van de kust een waar paradijs. Zelfs met een snorkel-en duikbril is het zeer de moeite waard. Er gaat een wereld open voor u.

Curaçao heeft alle ingrediënten voor een heerlijk verblijf: sportaccommodaties, zon, strand, gezelligheid, ruimte en rust, goede supermarkten en goede gezondheidszorg. Alles is er te vinden.

Gesproken taal

Nederlands, Engels, Spaans en Papiamentu.

Valuta

De valuta op Curaçao is de Nederlandse Antilliaanse Gulden (NAF). De prijs is gerelateerd aan de Amerikaanse dollar. Met uw pinpas kunt u geld op vele plaatsen opnemen en betalen in winkels/supermarkten. Creditcards worden vaak ook geaccepteerd.

Winkelen

Op Curaçao vindt u vele supermarkten, er zijn zelfs twee AH supermarkten. Op 15 minuten rijden met de auto van de Villa ligt de grote supermarkt Centrum.

Water

Het leidingwater is van uitstekende kwaliteit en fijn om te drinken, zacht en zonder chloor.

Elektriciteit

De netspanning op Curaçao is 127 volt, 50 Hertz. Alle aansluitingen in de Villa zijn 220 volt.

Klimaat

De gemiddelde luchttemperatuur is 28 ° Celsius. De gemiddelde watertemperatuur is 27 ° Celsius. Er is altijd de koelende wind, de noordoost passaat.

Restaurants

Er zijn vele goede restaurants gelegen over het hele eiland met een groot divers aanbod.